Thursday, October 25, 2007

Eπίσκεψη στον οδοντίατρο


Όχι,μην τρομάζεις.Μια επίσκεψη στον οδοντίατρο κάθε 6 μήνες δεν είναι και κάτι φοβερό.Ίσα-ίσα σου βγαίνει πιο φθηνά από το να πας μια φορά στα 5 χρόνια διότι όλο και κάτι θα αναδυθεί στη χαοτική στοματική κοιλότητά σου.Υπολόγισε ότι 40 ευρώ που είναι ο καθαρισμός επί 2 φορές το χρόνο επί 5 χρόνια είναι 400 ευρώ.Τώρα εάν τα πρόσεχες κι ήσουν επιμελής την βγάζεις καθαρή,αλλά επειδή αυτοί που είναι προσεκτικοί με τα δόντια τους συνήθως επισκέπτονται και τον οδοντογιατρό τους παίρνω ως παραδοχή ότι σε αυτά τα 5 χρόνια δεν ήσουν οκ.Σε αυτή την περίπτωση,εάν είσαι τυχερός/ή και κάνεις μόνο μια απονεύρωση θα σου στοιχίσει 200 ευρώ(α!κι αυτό επειδή πάω σε σχετικά φθηνό οδοντίατρο), 2-3 σφραγισματάκια στα 150 ευρώ,θήκη(γέφυρα) για το δοντάκι που έχασες δεν ξέρω πόσο και καθαρισμό στα 40 ευρώ όπως καταλαβαίνεις ξεπερνάμε τα 400 ευρώ και σε μόνο μία επίσκεψη.Για να μην αναφερθώ σε φαρμακευτικές αγωγές κι αντιβιώσεις.
Χθες λοιπόν πήγα στον γιατρό μου και ξεκίνησε η επιχείρηση αποχωρισμού της πέτρας από τα δοντάκια μου.Είχα δεθεί (ω ναι) με την πέτρα μου και απόδειξη αυτού είναι ότι μετά το πέρας της επιχείρησης ένιωθα κενή και με την γλώσσα μου προσπαθούσα μάταια να την νιώσω,αντίθετα ένιωθα απευθείας το σώμα του άσπρου ή μάλλον ζαχαρί ή μάλλον ελαφρώς κίτρινου δοντιού μου.Ξαπλώνεις στην καρέκλα και το μαρτύριο του πόνου ξεκινάει."Think again", σου λέει μια φωνή.Μάταια όμως, έχεις κλείσει το ραντεβού κι ο γιατρός σε περιμένει με το βζ βζ βζζζζζ στο χέρι να καταπολεμήσει πέτρα και τερηδόνα.
Άρχισε μαλακά,μετά πήρε θάρρος και του έδωσε να καταλάβει.Έφτυσα αίμα!Μπλιαχ..."Βγάζουμε λίγο αιματάκι",είπε συνοπτικά ο γιατρός.ΤΑ ΡΑ ΤΑ ΤΑ!Ιδού η πέτρα ιδού και το αίμα.
Στο ιατρείο έχει κι αυτό το φως από πάνω σου που όμως στο κέντρο ακριβώς καθρεφτίζεται ό,τι ενέργεια κάνει εκείνη την ώρα ο γιατρός και τα βλέπεις όλα.Ευτυχώς ο φίλτατος Ηλίας δεν βρήκε τερηδόνα(αυτή την φορά)και η επίσκεψη έλαβε τέλος με ένα βουρτσάκι με μία ουσία πάνω ωσάν οδοντόκρεμα που σου γαργαλάει το στόμα και σου γυαλίζει τα δοντάκια!
Άντε τρέξε τί περιμένεις...;

Tuesday, October 23, 2007

Πολυκατοικία ώρα μηδέν

Χθές παρευρέθηκα στην γενική συνέλευση της πολυκατοικίας που διαμένω τα τελευταία 20 χρόνια.Ήταν η δεύτερη φορά που πήγα(η πρώτη ήταν για να ψηφίσω διαχειρηστή) και έμεινα εκεί για πάνω από 2 ώρες.Εντύπωση μου έκανε ότι μορφωμένοι άνθρωποι δεν μπορούσαν να συνενοηθούν και να βγάλουν μία απόφαση.Είναι αυτό που είπε ο Λαζόπουλος την προηγούμενη εβδομάδα για τους γιατρούς που βγήκαν στα κανάλια και βρίζονταν σαν τις κατίνες απλά με καλύτερο λεξιλόγιο.
Το θέμα της συνέλευσης ήταν για τον καινούργιο ένοικο, ο οποίος ναι μεν ανακαινίζει το σπίτι του αλλά στην ταράτσα που βρίσκεται το δώμα πραγματοποίησε αυθαίρετη κατασκεύη χωρίς να γίνει μελέτη στατικότητας του κτηρίου,αισθητικής κι ό,τι άλλο συνεπάγεται για κάτι που είναι κοινόκτητο.
Τον λυπήθηκα λιγάκι γιατί είχαν πέσει όλοι πάνω του ωσάν τα αγριογούρουνα στην Αφρική που τρέχουν όλα μαζί κι αφήνουν σκόνη στο πέρασμά τους. Από την άλλη επικαλέστηκε το νεογέννητο βρέφος του και το επιπλέον δωματιάκι που του έφτιαξε(10 τετραγωνικά μέτρα) με πολύ ελαφρά υλικά.Σκέφτηκα ότι θα έπρεπε να κάνει μελέτη και να παραδώσει τα αποτελέσματα και το αρχιτεκτονικό σχέδιο στην πολυκατοικία και τότε κι ο ίδιος δεν θα έμπαινε σε αυτήν την ψυχοπλακωτική διαδικασία να εξηγεί αλλά και να έχει να αντιμετωπίσει την πολεοδομία και τα πρόστιμά της.
Την πρόταση την έκανε ένας συμπαθητικός πρόσφατα ενταγμένος στην κοινωνία μας ένοικος,ο οποίος είπε να μην κάνουμε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του ακόμα,αλλά να του δώσουμε 2-3 εβδομάδες περιθώριο να μασ καταθέσει τα χαρτιά του και τις μελέτες του και κατόπιν αποφασίζουμε για το γκρέμισμα.Γιατί τα ασφαλιστικά μέτρα αυτό συνεπάγονται.
Το εντυπωσιακό της όλης υπόθεσης είναι ότι το προηγούμενο θέμα διαιωνίστηκε περί τις 2 ώρες όταν τα υπόλοιπα θέματα(2 στο σύνολο) είχαν τακτοποιηθεί μέσα σε 5 λεπτά!
Τώρα θέλω να μου πεις εσύ, δεν είναι καλύτερα να μένεις σε ανεξάρτητη κατοικία και να έχεις να κάνεις μόνο με τον δήμο εάν τυχόν θέλεις να αλλάξεις την αισθητική του κτηρίου;Αφού φυσικά πάρεις και την σύμφωνη γνώμη του γείτονά σου.Φαντάσου μια Αθήνα χαμηλοκτισμένη...δεν θα ήταν αφοπλιστικά πιο όμορφη;

Friday, October 19, 2007

AΠΟΣΤΟΛΗ:Εύρεση εργασίας

Λοιπόν η παραμονή μου εδώ στην Ελλάδα μαρτυρά πως μέχρι τώρα έχω κάνει ελάχιστες προσπάθειες για να βρω την δουλειά που ιδανικά θα με γέμιζε.Αν εξαιρέσεις το δοκιμαστικό που έκανα για το Mad,ένα βιογραφικό που έστειλα στο Mega και το τηλέφωνο που έκανα στην δασκάλα μου της μουσικής δωματίου ότι είμαι διαθέσιμη για συνοδεία πιάνου δεν έχω κάνει τίποτα περαιτέρω και τίποτα σπουδαίο.
Χθες πήρα τις μικρές αγγελίες κι άρχισα το σοβαρό ψάξιμο...
Τί ψάχνω;
Με ενδιαφέρει η μουσική επιμέλεια σε τηλεοπτικά κανάλια,ραδιοφωνικούς σταθμούς και εταιρείες παραγωγής για εκπομπές,σίριαλ,ντοκυμαντέρ,δελτία ειδήσεων κτλ.Επίσης επειδή ανέκαθεν ασκούσα κριτική σε διαφημιστικά σποτάκια δεν θα έλεγα όχι για το δημιουργικό τμήμα μιας διαφημιστικής.Όσον αφορά το performance(γιατί μην ξεχνάς ότι κατά βάση μουσικός είμαι)θα προσπαθήσω να βρω κάποιο art cafe για να επαναπαυτώ μουσικά και καλλιτεχνικά!
Το blogspot μου δίνει αυτή την μοναδική ευκαιρία να σου κάνω γνωστές τις επιθυμίες μου κι εσύ με την σειρά σου να με συμβουλέψεις,να με μαλώσεις,να μου ευχηθείς,να μου δώσεις συστάσεις,να επικοινωνήσεις μαζί μου.
Το βιογραφικό που ακολουθεί περιμένει και το ανάλογο feedback.

ΒΑΛΙΣΙΑ ΒΥΖΑ


e-mail: valisia1@yahoo.gr
Ημερ/νία γέννησης: 12 Μαΐου 1981
Εθνικότητα: Ελληνική
Υπηκόοτητα: Ελληνική
Οικογενειακή κατάσταση: Ελεύθερη

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ


Οκτώβριος- Δεκέμβριος 2006

Gateway, School of Recording, Λονδίνο, Ην. Βασίλειο

Υπεύθυνη για την αρχειοθέτηση των βιβλίων, άρθρων, περιοδικών, μουσικών δίσκων και για την αναδόμηση της ακαδημαϊκής βιβλιοθήκης.

Ιανουάριος- Απρίλιος 2006

Παραγωγός, Λονδίνο, Ην. Βασίλειο

Προετοιμασία, συνοδεία, ηχογράφηση και παραγωγή μουσικών κομματιών για τα demos δύο ηθοποιών.

2004 - 2005

Internship,Pegasus Interactive S.A., Αθήνα, Ελλάδα

Εκπαιδευόμενη σε video και μουσική παραγωγή (part-time).
Βοηθός στην μουσική παραγωγή εναλλασσομένων videοs, τα οποία παρουσιάστηκαν σε μεγάλη ελληνική ιστιοσελίδα "http://www.e-go.gr”η οποία αφορούσε σε αθλητικά και διαφημιστικά θέματα χρησιμοποιώντας τα προγράμματα Vegas και Adobe Premiere.

2004

Συνθέτης, Αθήνα, Ελλάδα

Σύνθεση 4 μουσικών κομματιών (demo) κατόπιν παραγγελίας του Κου Διονύση Σαββόπουλου.ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

2003 – 2005

University of Kingston, Surrey, UK

Μεταπτυχιακό στην μουσική σύνθεση για κινηματογράφο και τηλεόραση

MA Thesis: Μουσική για κινούμενα σχέδια και η ψυχολογική παράμετρος.
Μουσική σύνθεση, προσωπική εκτέλεση, ψηφιακός προγραμματισμός και παραγωγή, management των οικονομικών εξόδων για την δημιουργία 8 κινουμένων σχεδίων. Χρησιμοποίηση των Cubase, Adobe Premiere και Sibelius Software. Έρευνα και διαπραγμάτευση της επιλογής του studio ηχογράφησης και παραγωγής.
Μαθήματα: Σύνθεση για κινηματογράφο και τηλεόραση I & II,Μέθοδοι έρευνας, Ηλεκτρονική σύνθεση I & II, Ιστορία της κινηματογραφικής μουσικής.
Εργασίες:
Bush’s σατυρικό Videoclip χρησιμοποιώντας το PEAK software.
Μέρος της ταινίας “Fight Club” (Μουσική επιμέλεια μιας σκηνής) χρησιμοποιώντας PEAK
Μουσική ανάλυση του P-H II Concrete του Ιωάννη Ξενάκη.
Μουσική Σύνθεση για 3 διαφημιστικά (University’s Database) χρησιμοποιώντας το CUBASE και το Adobe Premiere.
Μουσική Σύνθεση για 2 σκηνές ταινίας μικρού μήκους (University’s Database) χρησιμοποιώντας το CUBASE και το Adobe Premiere.
Σύνθεση για ένα κουαρτέτο σαξοφώνων (Ορχηστρική Διεύθυνση κατά την διάρκεια ηχογράφησης).
Μουσική Σύνθεση και μουσική επιμέλεια της ταινίας "Say you love me"
Παρουσίαση της διπλωματικής.

1999 - 2003

Αμερικάνικο Κολέγιο Ελλάδας , Aθήνα, Έλλάδα

BA Μουσική

Μαθήματα: Ιστορία της μουσικής( Μεσαιωνική κι Αναγεννησιακή, Κλασσική, Ρομαντική, 20ου αιώνα-Σύγχρονη μουσική ), Μουσική Θεωρία I & II & III, Εργαστήρι πιάνου I & II, Dictee, Μουσική Κινηματογράφου, Ιστορία του τραγουδιού.
Συναυλίες:
Ξένη κινηματογραφική μουσική (έπαιξα πιάνο, κρουστά και τραγούδησα).
Ελληνική κινηματογραφική μουσική (έπαιξα πιάνο και τραγούδησα).
Σύγχρονος χορός.
Υποκριτική στο έργο “History of Musical Theatre”.

1986 - 2003

Κλασσικό & Σύγχρονο Ωδείο Σπύρος Μάζης, Αθήνα, Ελλάδα

Πτυχίο Πιάνου με Διάκριση (1986-2003)
Πτυχίο Αντιστίξεως με Διάκριση (2001-2003)
Πτυχίο Αρμονίας με Διάκριση (1999-2001)

SOFTWARE SKILLS
Operating Systems: MS Windows(2000&XP), DOS
Microsoft Office: Word, Excel, PowerPoint and Access
Musical software: CUBASE, Adobe Premiere, Sibelius, Finale, Pro Tools, Logic
Production software: Vegas Video

Σεμινάρια

Ιαν-Απριλ04 Υποκριτική με την Suzan Ford (part time καθηγήτρια στο Guildhall)

2001 - 2004 Υποκριτική με τον Τηλέμαχο Κρεββάικα (Απόφοιτος Εθνικού Θεάτρου)

1999 - 2003 Μαθήματα χορού σε Μπαλέτο, Μοντέρνο (Graham – Limon –Canningham)

Φθιν. 2001 Υποκριτική με τον Κων/νο Μαρκουλάκη (Απόφοιτος Εθνικού Θεάτρου)

Ιαν 2001 Ρεπερτόριο πιάνου με τον Δημήτρη Τουφεξή (απόφοιτος Julliard's)

Καλοκαίρι Shakespeare – Αγγλική Λογοτεχνία, Rye St. Anthony –
1994 & 1995 Οξφόρδη, Αγγλία

Οργανωτικές Δυνατότητες

Ωδείο Αμφιθέας, Αθήνα, Ελλάδα

Δασκάλα αρμονίας, πραγματοποίηση συναυλίας


Πρόσκοποι Ψυχικού, Αθήνα, Ελλάδα

Προετοιμασία διαιτολογίου και προγράμματος μεγάλης δράσης


Ενδιαφέροντα

Ταξίδια
Ιππασία
Υποκριτική
Χορός
Ξιφασκία
Κολύμπι

Internet

http://valisia.blogspot.com


Συστάσεις

Γιάννης Γκομόζιας
IT Manager
Pegasus Interactive,
Μπενάκη 5 Αθήνα, Ελλάδα
HYPERLINK "mailto:jgomo@e-go.gr" jgomo@e-go.gr

Monday, October 15, 2007

Εμπόριο

Συγγνώμη που έχω εξαφανιστεί,αλλά λίγο η βαρεμάρα λίγο το ταξίδι μου στο χωριό μου με πήγε πολύ πίσω σε αυτόν τον όμορφο κόσμο του blogging.
Θέλω να σου πω ότι το χωριό μου είναι υπέροχο κι όχι επειδή είναι το χωριό του πατέρα μου. Τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχ8εί σε ένα ιδανικό μέρος για διακοπές. Βρίσκεται στην Δυτική Μακεδονία, στο νομό Κοζάνης περί τα 14 χλμ. έξω από την Πτολεμαίδα.Ονομάζεται Εμπόριο κι αυτό γιατί επί Τουρκοκρατίας γινόταν ένα μεγάλο παζάρι στο χωριό.
Η γεωγραφική του τοποθέτηση είναι τέτοια που αποτελεί σημείο κλειδί για οργάνωση κοντινών εκδρομών. Η Καστοριά είναι 1 ωρίτσα με το αυτοκίνητο,το περίφημο Νυμφαίον είναι στα 40',οι Πρέσπες περί τις 2 ώρες(ίσως και λιγότερο) κι η Θεσσαλονίκη ΜΟΝΟ 1 ώρα και 30 λεπτά.
Στο Εμπόριο δημιουργήθηκαν μονοπάτια πεζοπορίας αποκλειστικά για τον ταξιδιώτη που μπορεί να θέλει και λίγη περιπέτεια. Π.χ υπάρχει το μονοπάτι που οδηγεί στην Βλάστη,διάσημο χωριό για τους Μακεδόνες με παραδοσιακά πετρόχτιστα,πλακόστρωτους δρόμους και απέραντα λειβάδια.Προσοχή όμως στις αρκούδες!Οι άνθρωποι του χωριού με ενήμερωσαν ότι από τότε που κάηκε ένα μέρος του Γράμμου,ο ζωικός πληθυσμός μετακόμισε σύσσωμος στις παρυφές του βουνού που βρίσκεται το Εμπόριο.
Τελευταία έχουν χτιστεί καινούργιες εγκαταστάσεις Basket και κατά την διάρκεια που ήμουν εκεί γυμναζόταν η ομάδα του Ολυμπιακού των γυναικών.Πολύ το χάρηκα!
Το πατρικό μου σπίτι, βρίσκεται στην πλατεία του χωριού,την οποία την πλακόστρωσαν πρόσφατα γύρω-γύρω κι έδωσαν ένα πιο παραδοσιακό χαρακτήρα στο χωριό μου.Όταν ανεβαίνω πάνω,όλοι οι γνωστοί, συγγενείς(και σε διαβεβαιώνω είναι τελικά πολλοί) και γείτονες έρχονται για επίσκεψη στο σπίτι(εννοείται χωρίς τηλεφωνική ενημέρωση) μαζί με όλα τα καλούδια του κόσμου:φρέσκες ντομάτες,αυγά,λαγκίτες(σαν κρέπες), ό,τι οπωροκηπευτικό μπορείς να φανταστείς και φυσικά τσίπουρο και κρασί που ρέει άφθονο.
Το Εμπόριο είναι χτισμένο μέσα σε ένα καταπράσινο καστανόδασος και το καλοκαίρι γίνονται και συναυλίες,εκδηλώσεις με πολύ φαί και παραδοσιακή Μακεδονίτικη μουσική με νταούλια και κλαρίνα.
Ο παπάς του χωριού είναι όλα τα λεφτά,αφού οι επαφές του με τον Βαρθολομαίο έδωσαν άλλη πνοή στους κατοίκους του Εμπορίου και έτσι χτίστηκε κι ένας πύργος που δεσπόζει φωτεινός τα χιονισμένα βράδια του χειμώνα και τις δροσερές καλοκαιρινές νύχτες.
Η θεία η Μαρίκα μάλιστα μου είπε ότι τα Χριστούγενα γίνεται λειτουργία στις 4 το πρωί και πηγαίνουν όλοι οι κάτοικοι,γέροι και παιδιά.Χτυπάνε οι καμπάνες ντι-νταν-ντον και στις 5 ακούγονται και χριστουγενιάτικα κάλαντα από το μεγάφωνο του χωριού.Δεν σου κρύβω ότι ζηλέψα καθότι είμαι μοσχοαναθρεμμένη με urban κουλτούρα και διασκέδαση.Στο εγγύς μέλλον λέω να ταξιδέψω την περίοδο των γιορτών έτσι για να ζηλέψεις κι εσύ!χιχι!
Πάντως,η καλύτερη εποχή για να πας είναι το φθινόπωρο που η φύση αποκτά μια πολυχρωμία κι ακόμα το κρύο δεν έχει κάνει την εμφάνισή του.Απόσταση από Αθήνα;5 30' ώρες.Καλό ταξίδι!